Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: Διαχείριση διανοητικής ιδιοκτησίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Γραφείο Προσέλκυσης Χρηματοδοτήσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ, σας προσκαλεί

τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 – 16:00,

σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνει, με θέμα:

Η διεθνής συνεργασία στον “Ορίζοντα Ευρώπη”

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ για τα θέματα διαχείρισης διανοητικής ιδιοκτησίας, στο πλαίσιο ερευνητικών έργων στον Ορίζοντα Ευρώπη. Τα θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας παραμένουν σημαντικά σε όλα τα βήματα στον Ορίζοντα Ευρώπη, από το στάδιο προετοιμασίας μίας πρότασης μέχρι την τελική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων ενός έργου.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι κανόνες για τη διάχυση και αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων καθώς και για την προστασία τους, μέσω των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας (IP). Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ «Αρχιμήδης», που θα παρουσιάσει τους διαφορετικούς τρόπους προστασίας της καινοτομίας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την προστασία και κατοχύρωση των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας καθώς και τις διαδικασίες προστασίας, κατοχύρωσης, και εμπορικής τους αξιοποίησης.

Για να συνδεθείτε στο σεμινάριο ακολουθείστε το παρακάτω link:

https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=m48ac05b2659a932518f312df81138ceb

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στο email: funding@uoa.gr

Κοινοποιείστε την Ανακοίνωση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικές με τις δράσεις του Γραφείου μας.