Προσεχείς Εκδηλώσεις – Ημερίδες | Απρίλιος & Μάϊος 2023

12 Απριλίου 2023, διαδικτυακά

Η σύμπραξη ευρωπαϊκών και αναπτυσσόμενων χωρών για τις κλινικές δοκιμές (EDCTP3) με εταίρους από την Ευρώπη και την Αφρική με σκοπό την επιτάχυνση θεραπειών για λοιμώδεις νόσους στις αναπτυσσόμενες χώρες, διοργανώνει το δεύτερο μέρος της ημερίδας αφιερωμένη στο 3ο πρόγραμμα εργασίας. Θα παρουσιαστούν επιμέρους θέματα όπως κριτήρια επιλεξιμότητας και λοιπά διοικητικά θέματα.

20 Απριλίου 2023, διαδικτυακά

O εκτελεστικός οργανισμός για το κλίμα, τις υποδομές και το περιβάλλον – CINEA διοργανώνει ημερίδα για την 3η προκήρυξη έργων μικρής κλίμακας συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ ενώ σε επίπεδο πρότασης μεταξύ 2.5-7.5 εκατομμυρίων ευρώ ως κεφαλαιακό κόστος. Σημειώνεται πως η 3η προκήρυξη για έργα μεγάλης κλίμακας που έκλεισε στις 16 Μαρτίου, συγκέντρωσε 239 επιλέξιμες προτάσεις στους εξής τομείς:

  • Decarbonisation
  • Ιnnovative electrification in industry & hydrogen
  • Cleantech
  • Mid-sized pilots

10-11 Μαΐου 2023, Center de Colloques, Γαλλία

Η διεθνής εκδήλωση δικτύωσης SMI2G Brokerage Event 2023, διοργανώνεται φέτος τον Μάιο στη Γαλλία. Αντικείμενό της είναι οι ασφαλείς κοινωνίες όπως προδιαγράφονται από το πρόγραμμα εργασίας του Cluster 3 του Ορίζοντα Ευρώπη “Civil Security for Society”. Η εκδήλωση SMI2G φέρνει κοντά  innovators και λοιπούς επαγγελματίες της θεματικής της πολιτικής ασφάλειας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντάξουν τις  ιδιαίτερα καινοτόμες ιδέες τους σε κοινοπραξίες με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων της πολιτικής ασφάλειας. Τέλος, πριν την έναρξη της εκδήλωσης δικτύωσης, θα προηγηθεί ημερίδα με ομιλητές από τους σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς  που ασχολούνται με την ασφάλεια όπως το  EARTO, DG Home της ΕΕ, το ευρωπαϊκό δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για την πολιτική ασφάλεια και τις ασφαλείς κοινωνίες SEREN5, το γαλλικό υπουργείο έρευνας και ανώτατης εκπαίδευσης, τα σώματα ασφαλείας και εγνωσμένου κύρους ερευνητικούς οργανισμούς.

Κοινοποιείστε την Ανακοίνωση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικές με τις δράσεις του Γραφείου μας.