Ευκαιρίες ενσωμάτωσης των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών στον Ορίζοντα Ευρώπη

Το Net4Society – διεθνές δίκτυο Εθνικών Σημείων Επαφής για το Cluster 2 “Culture, Creativity and Inclusive Society” του Ορίζοντα Ευρώπη δημοσίευσε πρόσφατα τη νέα έκδοση του εγγράφου «Ευκαιρίες για Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες στον Ορίζοντα Ευρώπη».

Σκοπός είναι να βοηθήσει αιτούντες στον εντοπισμό προκηρύξεων σχετικών με Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες (SSH) στους θεματικούς πυλώνες Ι και ΙΙ του Προγράμματος Εργασίας για το 2023-2025 και συγκεκριμένα: τις δράσεις Marie Skłodowska-Curie, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) και τις Ερευνητικές Υποδομές καθώς και όλα τα διαθεματικά Clusters, τις οριζόντιες δράσεις Widening και τις Ευρωπαϊκές Αποστολές.

Οι Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα επιστημών όπως η κοινωνιολογία και τα οικονομικά, η ψυχολογία και οι πολιτικές επιστήμες, η ιστορία και οι πολιτιστικές επιστήμες, το δίκαιο και η ηθική. Συνεισφορές από αυτούς τους τομείς έρευνας και δραστηριοποίησης είναι απαραίτητες στο πλαίσιο του Ορίζοντα Ευρώπη για την παραγωγή νέας γνώσης, την υποστήριξη της τεκμηριωμένης χάραξης πολιτικής, την ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων και την παραγωγή πολυθεματικών λύσεων τόσο σε κοινωνικά όσο και σε τεχνολογικά ζητήματα.

Με τον Ορίζοντα Ευρώπη να στοχεύει στην πλήρη ενσωμάτωση των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (SSH) σε όλους τους πυλώνες του, το SSH αναδεικνύεται ως ένα οριζόντιο ζήτημα και ενσωματώνεται σε ολόκληρο το Πρόγραμμα Εργασίας για την περίοδο 2023-2025.

Κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του εγγράφου πατώντας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Προσέλκυσης Χρηματοδοτήσεων του ΕΚΠΑ στο τηλ. 2103688192 και στο email funding@uoa.gr.

Κοινοποιείστε την Ανακοίνωση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικές με τις δράσεις του Γραφείου μας.