Απολογισμός Ενημερωτικής Εκδήλωσης με θέμα: «Εθνικά και Ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης για τις Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες»

Η εκδήλωση με θέμα «Εθνικά και Ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης για τις Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες» που διοργανώθηκε από την Καθηγήτρια Σοφία Παπαϊωάννου, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και τον Καθηγητή Νικόλαο Θωμαΐδη, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου της Διοίκησης του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Προσέλκυσης Χρηματοδοτήσεων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής την Παρασκευή 23  Φεβρουαρίου 2024.

Η εκδήλωση άνοιξε με τα καλωσορίσματα των Καθηγητών Νικόλαου Θωμαΐδη και Σοφίας Παπαϊωάννου, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης της έρευνας και της καινοτομίας στις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Στη συνέχεια, ακολούθησε χαιρετισμός από την Καθηγήτρια Ξένη Χρυσοχόου, Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Τεχνολογίας), και παρουσίαση από τη  Δρ. Κατερίνα Κουραβέλου, Διευθύντρια του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., για τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης και τη συμβολή του Ιδρύματος στην ενίσχυση των εν λόγω επιστημών.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τον Θανάση Τσαλδάρη και την Ευριδίκη Αθανασοπούλου, εκπροσώπους από το ΙΚΥ ( Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών), για το Πρόγραμμα Erasmus+ και τις δράσεις του στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ η Δρ. Αθανασία Μεγρέμη, ΕΣΕ MSCA από το ΕΚΤ (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου), ανέλυσε τις δράσεις MSCA για την ενδυνάμωση της βασικής έρευνας.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη παρουσίαση των υπηρεσιών υποστήριξης από το Γραφείο Προσέλκυσης Χρηματοδοτήσεων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Καθηγητής Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Εσωτερικό Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στους ομιλητές.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς όλους τους ομιλητές που μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και τους συνεργάτες που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η επιτυχημένη αυτή εκδήλωση ανοίγει τον δρόμο για μελλοντικές πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις. Συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε στην παροχή ποιοτικών περιεχομένων που προάγουν την ανταλλαγή ιδεών και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ με ευκαιρίες χρηματοδότησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Προσέλκυσης Χρηματοδοτήσεων του ΕΚΠΑ στο τηλ. 2103688192 και στο email  funding@uoa.gr.

Κοινοποιείστε την Ανακοίνωση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικές με τις δράσεις του Γραφείου μας.