Ημερίδα Ενημέρωσης για τις Δράσεις Staff Exchanges και COFUND των Marie Skłodowska-Curie Actions στον Ορίζοντα Ευρώπη

Η εκδήλωση θα εστιάσει στις προσκλήσεις των Δράσεων Staff Exchanges και COFUND των MSCA που ανοίγουν για υποβολές στις 5 και στις 10 Οκτωβρίου 2023 αντίστοιχα.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) της Κύπρου, Εθνικά Σημεία Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας, σας προσκαλούν στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνουν με τίτλο: «Ημερίδα Ενημέρωσης για τις Δράσεις Staff Exchanges και COFUND των Marie Skłodowska-Curie Actions», την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου (10:00-13:00).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις προκηρύξεις χρηματοδότησης των Δράσεων Ανταλλαγών Προσωπικού (Staff Exchanges) και Συγχρηματοδότησης (COFUND) των Marie Skłodowska-Curie Actions του Ορίζοντα Ευρώπη και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματά τους στους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας, Ελευθερία ΛυκουρέσηΔρ Βασιλική Εξάρχου και Alan Craig. Επιπρόσθετα, ο συντονιστής του προγράμματος θα μιλήσει από την πλευρά του για καλές πρακτικές που ενδιαφέρουν όσους έχουν σκοπό να υποβάλουν αίτηση στο εν λόγω πρόγραμμα.  

Τέλος, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους δυνητικούς συμμετέχοντες από τα Εθνικά Σημεία Επαφής της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Δρ Νάνσυ Μεγρέμη και ο Δρ Ιωάννης Θεοδώρου, Εθνικά Σημεία Επαφής για τις Δράσεις του προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ερευνητές ανώτερων βαθμίδων και μέλη ΔΕΠ, από όλα τα επιστημονικά πεδία, σε ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιχειρήσεις, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους του συστήματος έρευνας και καινοτομίας.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής προτάσεων στις δράσεις αυτές δεν έχουν μεμονωμένοι ερευνητές και επαγγελματίες από οποιονδήποτε τομέα, αλλά διεθνείς κοινοπραξίες πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και άλλων μη ακαδημαϊκών οργανισμών. Ευκαιρίες για μεμονωμένους ερευνητές προκύπτουν έμμεσα από τη Δράση.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Οι γλώσσες στην οποία θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα είναι η ελληνική και η αγγλική, και το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

Πηγή: ekt.gr

Κοινοποιείστε την Ανακοίνωση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικές με τις δράσεις του Γραφείου μας.