Προδημοσίευση της Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027»

Την προδημοσίευση της εμβληματικής Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» ανακοίνωσε στις 08/09/2022 το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Πρόκειται για δράση στρατηγικής σημασίας του Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ», του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027. Βασικός στόχος της είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ερευνητικούς οργανισμούς που θα πραγματοποιήσουν συνεργατικά έργα Ε&Α.

Η Δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» θα περιλαμβάνει τέσσερις (4) παρεμβάσεις:

I.​Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις

II.​Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς

  • Βασικός στόχος της παρέμβασης II είναι η προώθηση συνεργασιών/συμπράξεων μεταξύ των επιχειρήσεων και των ερευνητικών οργανισμών.
  • Σε συμπράξεις δύο ή τριών ή τεσσάρων εταίρων – φορέων, ο ένας θα πρέπει απαραίτητα να είναι ΜμΕ. Σε συμπράξεις άνω των τεσσάρων εταίρων – φορέων οι δύο θα πρέπει απαραίτητα να είναι επιχειρήσεις και τουλάχιστον μία θα πρέπει να είναι ΜμΕ.
  • Ο μέγιστος συνολικός προϋπολογισμός της Αίτησης Χρηματοδότησης θα είναι (ενδεικτικά) 2.000.000€.

III.​Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων

IV.​Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις που διακρίθηκαν αλλά δεν χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» (HorizonEurope) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» ανέρχεται στο ποσό των 300.000.000 ευρώ και αναμένεται να προκηρυχθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Σε διακριτά στάδια υποβολής, θα δοθεί προτεραιότητα στις επιχειρήσεις να υποβάλουν προτάσεις (4ο τρίμηνο 2022) και στη συνέχεια στις προτάσεις συνεργατικών έργων ερευνητικών οργανισμών με επιχειρήσεις (1ο τρίμηνο 2023) και στα έργα με Σφραγίδα Αριστείας (2ο τρίμηνο 2023).

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των υποβαλλομένων προτάσεων έργων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους τριάντα έξι (36) μήνες.

Δείτε την προδημοσίευση της Δράσης εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για υποστήριξη υποβολής προτάσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Προσέλκυσης Χρηματοδοτήσεων ΕΚΠΑ στο τηλ. 2103688192 και στο email  funding@uoa.gr.

Κοινοποιείστε την Ανακοίνωση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικές με τις δράσεις του Γραφείου μας.