Συμμετοχή Γραφείου Προσέλκυσης Χρηματοδοτήσεων ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα ERASMUS+ (E.A.R.T.H.)

Το Γραφείο Προσέλκυσης με χαρά σας ενημερώνει ότι συμμετείχε στο επιμορφωτικό σεμινάριο και στο Workshop σε θέματα σχεδίασης Start-up επιχειρήσεων στο πλαίσιο της υποστήριξης προγράμματος ανταλλαγής μαθητών ERASMUS+ (E.A.R.T.H.) από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων.

Κατά τη διάρκεια του Workshop, το οποίο διεξήχθη σε αίθουσα που ευγενικά παραχώρησαν το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ και ο Πρόεδρος του Αν. Καθηγητής Δημήτρης Χαρίτος, ο Επ. Καθ. Λιβιεράτος με τη συνδρομή της κας Ανδριάνας Παπακωνσταντίνου και της κας Σοφίας Γκόβα από το Γραφείο Χρηματοδοτήσεων του ΕΚΠΑ υποστήριξαν τις πέντε μικτές ομάδες μαθητών, προκειμένου να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους εικονική Start-up επιχείρηση με βάση το Business Model Canvas.

Οι μαθητές αξιοποίησαν τόσο τις γνώσεις που αποκόμισαν από το σεμινάριο που προηγήθηκε, όσο και τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους σε τοπικές επιχειρήσεις. Μετά από σκληρή αλλά ενθουσιώδη εργασία, οι μαθητές παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και αξιολογήθηκαν από επιτροπή την οποία αποτελούσαν ο Επ. Καθ. Αντώνης Λιβιεράτος, η Επ. Καθ. Μαρία Κούκου, οι κες Ανδριάνα Παπακωνσταντίνου και Σοφία Γκόβα. Το Workshop έκλεισε με την ανάδειξη της καλύτερης επιχειρηματικής πρότασης και τη βράβευση των νικητών.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως διαφάνηκε από τα εγκωμιαστικά σχόλια των όλων των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό το σύνδεσμο.

Κοινοποιείστε την Ανακοίνωση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικές με τις δράσεις του Γραφείου μας.